Bewegingsanalyse

Als podoloog zijn we gespecialiseerd in onderzoek naar de klachten van het volledige bewegingsapparaat. Het is dan ook belangrijk om niet enkel de symptomen te behandelen, maar verder op zoek te gaan naar de oorzaak van je klacht.

Podologische zolen op maat

Nadat we een screening hebben uitgevoerd, kan er nagegaan worden of podologische zooltherapie nuttig is. Voor onze podologische zolen te ontwikkelen werken wij met BORGinsole samen. Als het blijkt dat de oorzaak van het probleem niet enkel vanuit de voeten komt, gaan we de patiënt laten doorverwijzen om een samenwerking te bekomen met andere (para)medische beroepen.

Gespecialiseerde voetverzorging

Pijn of ongemak aan je voeten? Wij behandelen huid- en nagelaandoeningen zoals ingegroeide teennagels, likdoorns of eelt. Maar ook voor een algemene voetverzorging kunnen jullie bij ons terecht.

Diabetesscreening

Als diabeet heb je een verhoogd risico op aandoeningen aan je voeten. Het is daarom aangeraden om als diabeet een jaarlijkse screening te laten doen. We screenen je voeten op risicofactoren zoals o.a. neuropathie.

Siliconetherapie

Met behulp van een silicone orthese op maat kunnen we preventief of corrigerend werken om druk- en/of wrijvingspunten die pijn veroorzaken aan te pakken.

Schoenadvies

Goed schoeisel ligt aan de basis van een goede houding. Wanneer deze te soepel of te weinig steun geven, kan dit een foutief stappatroon stimuleren. Daarom geven we ook schoenadvies.

Voetreflexologie

De voeten zijn de spiegels van ons lichaam. Spieren, organen, gewrichten, ... Ze kunnen allemaal teruggevonden worden in drukpunten op beide voeten. Door middel van drukpunttechnieken op de reflexzones van de voet oefenen we zo impact uit op je probleemgebieden.

Nagelcorrectie

Nagelcorrectie wordt toegepast bij het loslaten van de nagel of een traumanagel (bv. blauwe nagel)

Orthonyxie/nagelbeugels

Wij hebben 4 verschillende nagelbeugels die we kunnen toepassen. Dit hangt af van de ernst van de problematiek en de structuur van de nagel.

Vilttherapie

Dit is een techniek waarbij we vilt rondom een bepaalde druk- en/of wrijvingspunt kleven. Dit is vaak een tijdelijke behandeling, om zo op korte termijn te kijken wat het effect is. Vervolgens kan er dan overgegaan worden op een permanente therapie zoals zooltherapie of siliconetherapie.

Voedingsadvies

Een goede gezondheid start met een goede basis. En daarbij spelen voeding en een gezonde levensstijl een essentiële rol.

Psychologische begeleiding

Binnen een individuele begeleiding gaan we aan de slag met psychologische interventies tijdens één-op-één gesprekken. Hiervoor ben je welkom bij onze psychologische consulente, Amber.

Een vraag? Advies nodig? Behandeling laten uitvoeren?

Maak gerust een afspraak en we helpen je graag verder.

Maak een afspraak