Als podoloog zijn we gespecialiseerd in onderzoek naar de klachten van het volledige bewegingsapparaat. Het is dan ook belangrijk om niet enkel de symptomen te behandelen, maar verder op zoek te gaan naar de oorzaak van je klacht.

Wat houdt het in?

Stap 1. Gesprek dat gericht is op je medische (voor)geschiedenis

De bewegingsanalyse start met een uitgebreid gesprek over je huidige klachten. We bekijken samen je medische voorgeschiedenis en besteden aandacht aan vroegere klachten, letsels en eventuele operaties. Verder bekijken we ook alle relevante medische beeldvorming, zoals echo’s, röntgenfoto’s, MRI’s en botscans.

Stap 2. Inspectie van (sport)schoenen

Tijdens een consultatie wordt er ook aandacht besteed aan schoenadvies van dagdagelijkse en sportschoenen. Hierbij is het belangrijk dat je schoenen mee hebt die je al vaak dragen hebt, zodat we het slijtagepatroon grondig kunnen bekijken. Schoenen vormen de basis van een optimale houding. Wanneer een schoen niet voldoet aan de juiste kenmerken, gaan deze je niet genoeg ondersteuning geven. 

Stap 3. Biomechanisch en klinisch onderzoek

We onderwerpen je volledige bewegingsapparaat aan een grondige inspectie en kijken naar de mobiliteit van je gewrichten, je spierkracht, je spierlengte, mogelijke asymmetrie (beenlengteverschil, bekkenkanteling,...) enzoverder. 

Stap 4. Een analyse van je gang- en looppatroon

Highspeedcamera’s filmen je gang- en looppatroon. Met een gespecialiseerd computerprogramma analyseren we de beelden. Hierbij hebben we aandacht voor het volledige lichaam. Want voeten die verkeerd functioneren, kunnen voetklachten veroorzaken, maar ook een pijnlijke knie, heup of rug. Omgekeerd kan ook: klachten aan andere lichaamsdelen kunnen tot voetproblemen leiden.

Wat breng je mee?

  • Short/rok zodat we de knieën kunnen zien 
  • Evt. medische beeldvorming 
  • Evt. oude zolen 
  • (oude) sport en dagdagelijkse schoenen 
  • Identiteitskaart 

Wat zeggen anderen over ons?

Dag Charlotte, je bent een topper in je vak. Zelfs de verpleging die hier dagelijks over de vloer komen, hadden het opgemerkt dat mijn voeten perfect worden verzorgd, volgens de regels van de kunst. ( ik ben namelijk diabetespatient) Gedreven moeder,gedreven dochter. Merci!
Stevens H.
Ik heb Christel een aantal jaren geleden ontdekt door mond aan mond reclame. En sindsdien is de voetreflexologie een standaard behandeling in mijn agenda. Ze is heel professioneel, warm en ik hou van de energie die er hangt. Ook bij de steunzolen van mijn dochters of ingegroeide teennagels…1 adres.
Caroline Steenssens
Heel tevreden al sinds 1998 (!). Top en altijd even vriendelijk en goedlachs.
Miranda B.
2de maal voetreflexologie laten doen, en na een paar slapeloze weken terug deftig kunnen slapen. Christel is niet alleen top wat je voeten betreft, ze heeft ook tijd om gewoon even te luisteren. Top service en ik beveel deze Groepspraktijk zeker aan.
Marleen Verbruggen
Ikzelf en mijn moeder zijn al jaren uiterste tevreden klanten van Christel.De verzorging van onze voeten worden telkens weer met de glimlach en heel veel zorg behandeld in een zeer gezellige en vooral hygienische praktijk. Ook kunnen wij daar terecht voor onze steunzolen ,die voorafgaand door een correcte voetanalyse gemaakt worden,kortom voor al de noden die onze voetjes nodig hebben kunnen wij daar terecht!!Bedankt Christel !!
Martine Charlier
Ik ken kristel al meer dan 20 jaar en haar job moet niemand haar nog leren. Weet de tijd nog dat ze aan huis kwam. Nu ik kan hier niks slecht over zeggen, een zeer bekwaam persoon die je met veel plezier helpt.
Profielfoto van Birger Casteleyn
Birger Casteleyn
Vandaag complimentje op de voetkliniek over mijn mooie zachte en goed verzorgde voetjes. Dikke pluim voor jou die al jaren met mijn voeten speelt.
Roelands I.
De voetreflexologie is fantastisch! Ontspannend, luisterend oor, goed advies! Gewoonweg TOP! Christel is niet alleen een geweldige voetreflexologe, ook als pedicure is ze super! Al jaren last van ingegroeide nagels die anderen niet opgelost kregen, en nu geen pijnlijke ingegroeide nagels meer! Dikke merci!
Marleen Crauwels

Een vraag? Advies nodig? Behandeling laten uitvoeren?

Maak gerust een afspraak en we helpen je graag verder.

Maak een afspraak